неділю, 27 травня 2012 р.

Історія моєї хатини

В цій статті не буде нічого нового, тільки короткі хроніки про місце, де я зараз живу. Просто хочу показати кілька фотографій (які досить тяжко було відшукати) для порівняння - як воно було і як воно стало. 

Для початку коротенька довідка про те, як взагалі я сюди потрапив. У нас (у мого тата) була дачна ділянка з невеликим будиночком. Після 5-х років проживання моєї молодої сім'ї у найманій двокімнатній квартирі не давала спокою думка, що треба мати вже своє власне житло, а не платити комусь шалені гроші за "гуртожиток". Ми почали пошуки, хоча відповідь на наші питання була просто перед нами! Тоді було прийняте рішення, на яке погодились мої батьки - доводити дачний будинок до житлового стану і переїжджати туди. Це було далеке літо давнього уже 2007-го року. Ось фото того періоду. Так би мовити, початок...

Правда, тут уже видно, як прибудовувася коридор-верандочка із шлакоблоків. Я тоді якраз працював у фірмі, де був свій цех по їх виробництву, тому мав можливість їх недорого купити... Того ж року я ще встиг поставити на тій верандочці вікно і поштукатурити всередині (тоді я й вчився штукатурити).

Слід відмітити, що тоді ще електрики на тому дачному масиві не було і всі роботи виконувались вручну. Електропостачання з'явилось вже у лютому 2008-го року. Яка це була радість, коли ти міг користуватись електроінструментом! В той же день, коли провели світло, відразу поставили вхідні металеві двері, а через кілька днів - грати на вікнах першого поверху. За один день тепер можна було зробити (завдяки електроінструменту) об'єм робіт, на який йшло раніше кілька днів, а то й тиждень, та й освітлення ввечері давало можливість працювати довше.

Наступними роботами, які не могли відкладатись, було підведення комунікацій води  (від колишньої ручної колонки на подвір'ї) та каналізації (септики), внутрішні електромонтажні роботи, утеплення будинку пінопластом, відмуровування санвузла, котельні, заливання стяжок в коридорах... Вже на другий рік (2009), навесні, вирішили, що ми маємо цього року заселитись (не хотіли в черговий раз платити за квартиру - оплата йшла за весь рік наперед, розраховувались у вересні) і ми почали займатись внутрішніми оздоблювальними роботами - гіпсокартон на стелях, камін і його оздоблення, дерев'яні підлоги, внутрішня розводка холодного та гарячого (ел. бойлер в котельні) водопостачання, каналізації, монтаж опалення тощо... Це все робилося власними силами, допомагав тато, швагро. Що робили наймані майстри - шпаклювання, побілка, встановлення плитки в санвузлі та на підлозі в коридорах. В кухні я вже плитку клав сам. Так ми і заселились у вересні 2009-го року. Тоді ще майже не було меблів, дороблялося опалення (обв'язка твердопаливного та електричного котлів) і ще всякі дрібнички. Ось як виглядав будиночок навесні 2010 року:  


Після зими ми вирішили добудувати велику веранду з великою площею заскіління, яка б дозволяла спускатись у підвал не виходячи надвір. Також почали роботи по створенню огорожі - заливали фундамент під паркан, ставили стовпи... Ще доробили балкончик над верандою... Ось фото від 27.05.2012р.:


Далі захотілося мати кухню і паливну не в підвалі... А згодом більшу ванну... Процес цих метаморфоз можна побачити в статті Добудова - фото. В майбутньому покажу, як воно є зараз

Отакий короткий екскурс в минуле....

Немає коментарів:

Дописати коментар