понеділок, 1 вересня 2014 р.

Добудова - фото

Давно не писав нічого. Причина, зрештою, проста - я мало робив своїми руками, власне... Але робота, звісно, не стояла на місці. Я не буду багато описувати, більше ділитимусь фотографіями. Тільки так, в кількох словах - на фундаменті, який описаний в іншому дописі, було зведено 2 поверхи + мансарда, яка об'єднала горище старої і нової частини будинку. Для цього було закуплено більше 3000 відсівоблоків (відсів+цемент, вага 1шт. - приблизно 22 кг, розміри 40х40х20 см).


Тими блоками було закладене все подвір'я, як бачите. Але руками вмілих майстрів вони досить швидко перетворились в будівлю, яка в майбутньому стане невід'ємною частиною будинку. Також була добудована котельня, вхід до якої організовано з вулиці для уникнення проникання диму до основних приміщень. Товщина стін - 1 блок - 40 см. В майбутньому буде ще утеплення пінопластом.







Перекриття між 1-м і 2-им поверхами - із заводських залізобетонних плит, над 2-им поверхом - дерев'яне. Наступним етапом, звісно, було спорудження даху. З точки зору архітектурної цілісності оновленого таким чином будинку, а також з метою заміни старого покриття із шиферу, було прийняте рішення переробляти дах і над старою частиною із покриттям матовим металопрофілем. На наступних фотографіях ви можете бачити результати такого рішення і проведених робіт. Будинок значно "виріс" і отримав кардинально інший вигляд.



Поки-що буду закінчувати. Згодом ви побачите вставлені вікна, штукатурні роботи, монтаж сантехнічних трубопроводів. Але це буде вже в наступних публікаціях. Тепер я вже більше роблю своїми руками, тому буду намагатись давати грунтовний опис того, що роблю. Слідкуйте за оновленнями...

2 коментарі:

  1. Цьоця Мирося2 грудня 2014 р. о 22:30

    Молодець.Бабця завжди хотіла,щоб ти був архітектором.Мабуть її мрія чатково виконана.

    ВідповістиВидалити
  2. Та воно добре бути архітектором. Але якщо проектуєш сам собі, то:
    1. Важко догодити такому вибагливому замовнику.
    2. Хочеш зробити гарно, але кошторис робіт ріже крила в творчому польоті.
    3. Доводиться спрощувати, бо багато робіт лягає на власні руки.

    ВідповістиВидалити