четвер, 28 листопада 2013 р.

Меблі в дитячу кімнату - частина 2 (збираємо ліжко та стіл)

Продовження, початок дивітся Меблі в дитячу кімнату - частина 1 (розміри, ергономіка, дизайн)

В даній статті буде розповідатись про складання раніше запроектованих меблів в дитячу кімнату. Почав я з того, що замовив матраци, щоб перевірити правильність своїх розрахунків. Матраци замовляв найдорожчі з дитячих, що пропонувалися - із сторонами "зима/літо", кокосовим наповнювачем і ще там чимось, ціна 2010 грн. за обидва. Коли вже їх забрав, то вносив деякі поправки, адже вони досить високі виявились, майже 30см.

На основі проекту було роздруковано специфікацію панелей ДСП, з яких будуть збиратися меблі. Ну от, нарізали мені плити ДСП. 4,5 листів світлої і 2,5 листа темної. Я ще стільки не нарізАв раніше... Поки-що... :) Плита, порізка, кромкування коштували разом 2020грн.


Почав я з ліжка. Воно найбільше з того всього. Далі сходки. Описувати досконало процес не буду, бо робив це в попередніх статтях. Якщо хочете - розпитуйте.


Тут хочу тільки звернути увагу на темні горизонтальні елементи - східці. Це просто 2 однакові плити скручені між собою, потім торець при потребі шліфується і клеїться спеціальна широка кромка. Таким чином я отримую красивий масивний елемент чисто з точки зору дизайну і разом з тим він міцніший ніж одинарна плита. А тут ми говоримо про сходинку, на яку можна буде ставати.

Ви також можете побачити скруглені елементи. Їх необхідно заокруглювати самому, оскільки порізка ДСП в цеху здійснюється тільки по прямій. Як зробити таке заокруглення. Ну можна по різному, в залежності від наявних інструментів. Я вирізав електролобзиком криву із деяким відступом (виколюється ламінований шар ДСП). Потім на невисоких обертах кутової шліфмашинки (болгарки по народному) наждачним кругом з досить грубим зерном зішліфовував  до наміченого контуру. Тоді різ виходить гарним і без сколів. На нього згодом теж клеїться кромка.

Починаємо збирати стіл. Столешня теж "товста".


Коло стола буде маленький допоміжний столик, в якому буде тумба із шухлядами. Можна побачити, як допомагають мені кутові струбцини. Направляючі для шухляд варто крутити зразу, коли плиту можна поставити горизонтально, розмітити і закручувати шурупи зверху. Буває ситуація, що й дрелька/шуруповерт не влізе потім...


Ну і вже більш-менш готовий стіл.


Ще один вечір я витратив на виготовлення шухляд (3 в столі, 2 між сходинками і 1 під нижнім ярусом ліжка).


Фасади на оце все діло буду замовляти пізніше із МДФ. Думаю, воно ще прикрасить мої меблі.

Меблями вже користуємось. Дітям подобається спати "на новому місці". Особливо молодшій, адже вона спить наверху. В шухлядках стола лежить нехитрий дитячий крам - ручки, олівці, фломастери. Я кілька разів сидів за ноутбуком за цим столиком - ховався в дитячій, щоб не заважали зосередитись.

Сподіваюсь, скоро буде продовження...

5 коментарів:

  1. Ковальчук Роман29 листопада 2013 р. о 09:33

    Гарно і толково.
    Але мене бентежать сходи з ДСП... ненадійно це якось, на мою думку.

    ВідповістиВидалити
  2. уважно читав? ДСП подвійне... Ширина сходинки - біля 40см. Я по ній ходив сам. Практично не прогинається. Сходи безпечніші, ніж драбинка, ну і вигляд, в кінці-кінців... Я ж прораховую це все, аналізую...

    ВідповістиВидалити
  3. Хотелось бы и мне такую кровать, а под ней - рабочее место. Комнатка у меня маленькая :(

    ВідповістиВидалити
  4. Найти бы где-нибудь такие кровати-чердаки для взрослых. Непременно двуспальную.

    ВідповістиВидалити
  5. Зачем искать? Ведь можно самому сделать - есть и такие проекты. Кстати, такие двухэтажные полтораспальные кровати часто используют в хостелах - сам видел и даже спал, с женой - места достаточно. Мне больше нравится вариант, когда внизу шкаф или что-то типа комода с выдвижными ящиками, а сверху кровать, но для взрослых нужен довольно высокий потолок.

    ВідповістиВидалити